Pyetjet e bëra më shpesh

Shihni pyetjet tona më të zakonshme në lidhje me regjistrimin e anijeve në Spanjë.

Tabs

Jo, regjistrimi Hollandez i ICP nuk është i njëjtë me një regjistrim FLAG. Regjistrimi i ICP në Hollandë pranohet në pjesën më të madhe të Evropës si një dokument pronësie me përjashtim të Portugalisë dhe së fundmi Italisë. Nëse preferoni të keni një regjistrim aktual të flamurit, ne mund të kujdesemi për këtë për ju duke regjistruar varkën tuaj në Holland me një regjistrim aktual flamuri ose ZEEBRIEF ashtu siç quhet. Ky është një regjistrim aktual i flamurit që është i vlefshëm në të gjithë botën. Sidoqoftë, ne ju rekomandojmë të përdorni regjistrimet e flamurit në Poloni (BE) ose Delaware (USA). Të dyja këto juridiksione ofrojnë një regjistrim të shpejtë dhe të lirë të flamurit të vërtetë që është i vlefshëm në Evropë dhe pjesën tjetër të botës.

Isshtë e vlefshme në shumicën e ujërave evropiane për përdorim privat. Ne ju rekomandojmë që klientët që përdorin anijen e tyre në Portugali ose Itali të regjistrohen në shërbimin tonë të regjistrimit të flamurit polak. Në Portugali, është e qartë se autoritetet nuk e pranojnë ICP-në Hollandeze dhe në disa porte të Italisë, kemi dëgjuar kohët e fundit që autoritetet lokale nuk po pranonin më regjistrimin e ICP-së holandeze. Edhe pse aktualisht nuk është kudo në Itali, ne rekomandojmë klientët tanë të regjistrohen në Poloni pasi kjo regjistrim është një regjistrim aktual i flamurit dhe është i vlefshëm në të gjithë botën dhe për jetën e varkës pa tarifa rinovimi! Shikoni detajet këtu Regjistrimi i jahteve në Poloni

 1. Pasaporta e BE-së OSE karta evropiane e identitetit * nëse regjistrimi si kompani mund të jetë pasaportë jo e BE-së
 2. Vërtetimi i pronësisë së anijes - kjo mund të jetë një marrëveshje shitje ose një politikë sigurimi - për sa kohë që në të tregohen forcat dhe numrat e motorit.

Po ju thjesht vendosni emrin e Anijes kur plotësoni formularin e regjistrimit në internet.

Po Regjistrimi i Varkave Hollandeze të ICP pranon çdo port bazik evropian. Ky port bazë duhet të tregohet në anijen tuaj.

Ligji spanjoll nga vende të tjera të Evropës thotë se çdo banor në Spanjë duhet të paguajë taksat e tij në anijen e tij. Por ka disa raste të ndryshme:  Për një varkë të re duhet të paguhet taksa, duke deklaruar se anija nuk do të lundrojë nën regjistrimin e anijes spanjolle.  Nëse varka është në listën 6a dhe nuk janë paguar taksat për shkak të përjashtimit të taksës në këtë anije, tatimi duhet të paguhet kur kaloni në një regjistrim të anijes së huaj.  Nëse varka është regjistruar nën regjistrimin e anijes spanjolle dhe taksat janë paguar, është shumë e rëndësishme të mbani dokumentet pasi kjo taksë duhet të paguhet vetëm një herë dhe ju nevojiten dokumentet për ta provuar atë.  Nëse Boat ishte regjistruar nën regjistrimin e anijeve spanjolle përpara se të themelohej Impuesto de matriculacion, departamenti i taksave konsideron taksën e paguar.

Hollanda nuk e takson regjistrimin e anijeve Hollandeze të ICP-së, por as nuk ka tarifa vjetore, vetëm një tarifë dyvjecare e rinovimit.

Nuk ka fusha të lundrimit sipas legjislacionit Hollandez si në disa vende të tjera. Për ndërtimin e anijeve në shtëpi / Ndërprerjen amatore ata njohin Cat A, B, C ose D, por pasi kategoria nuk e kufizon distancën e navigimit, është përgjegjësi e ndërtuesit të dijë deri sa larg mund të lundrojnë.

Po, mund të përdoret vetëm për qëllime jo-tregtare.

Pajisjet e Shpëtimit

 • Jelek jete / xhakete: nje per person ne bord
 • Ndërtimi i dritës, në rast të funksionimit të natës
 • Sinjalet efektive të shqetësimit, përfshirë flakët

Instrumente Detare
 • Busull magnetik
 • Dritat e lundrimit
 • Boat e barkës dhe tingulli i thellësisë manuale

Pajisjet e armatimit
 • Spirancë, çekiç dhe goditje varke
 • Pompë bilge ose përmbaruesi
 • Numri i mjaftueshëm i farave me oarlocks
 • Minimumi prej 20 m litar për operacione të zakonshme
 • Pishtar elektrik i papërshkueshëm nga uji që lejon të japë sinjale të lehta
 • Zjarrfikës (për motoçikleta)
 • Komplet me vela të plotë (për anijet me vela)

Kompleti i Ndihmës së Parë
 • Kuti i papërshkueshëm nga uji me fashë të nevojshme dhe produkte të tjerë të zakonshëm farmaceutikë

Qëndro i lidhur